Mede mogelijk gemaakt door

Over ons

INITIATIEFNEMERS 

Bernd Duenk
Bernd is oprichter en artistiek & zakelijk leider van Amsterdam Musical. Bernd voert de regie in de producties en is artistiek eindverantwoordelijk. Spel-, zang- en bewegingslessen worden in de eerste plaats door hem gegeven. 

Na de vooropleiding voor de Theateracademie in Maastricht, studeerde Bernd in Utrecht Theaterwetenschappen, met als specialisatie opera-dramaturgie. Sinds 1996 heeft hij zangles van Lydia Grégoire in Amsterdam. Vanaf 2001 wordt Bernd ook gecoacht door dirigent Hans Lamers. Hij volgde als zanger diverse masterclasses, o.a. bij Marco Bakker, Winfried Maczewski, Carol Wilson en Hans Nieuwenhuis.

Bernd speelde o.a. de hoofdrol in de Engelstalige productie Betrayal, in Nederland en Groot-Brittannië. Hij werkte als regisseur bij theatergroep Speer in Utrecht en begeleidde daar ook het cabaretduo MCW. Vanaf begin 2000 specialiseerde Bernd zich meer en meer als musicalregisseur. Tussen 2000 en 2008 was hij de vaste musicalregisseur bij Stichting Crea in Amsterdam. In 2007 startte hij zijn eigen bedrijf, Amsterdam Musical.

Bernd verzorgde o.a. de regie van de avondvullende voorstellingen Anything Goes, Cabaret, Candide, Cats, Chicago, A Chorus Line, Les Misérables, Into the Woods, Santa Lingua, Sweeney Todd, Hoeren&Helden Heksen&Heiligen, Rent, Nine, Pal Joey, Hair, Amsterdam Musical Night 1 & 2, Blood Brothers, Parade en Company. Daarnaast heeft Bernd ook grote selecties uit o.a. Avenue Q, Miss Saigon, West Side Story, Wicked en Wonderful Town uitgevoerd. Ook in het klassieke repertoire heeft Bernd de nodige ervaring opgedaan. Zo verzorgde hij de (aanvullende) regie voor Le Nozze Di Figaro, Die Zauberflöte, Nabucco, Soeur Angelica, La Bohème, Dido & Aeneas, Louisa Miller en Carmen. Hij werkte in seizoen 2010/2011 als regie-assistent voor Pierre Audi, de artistiek regisseur van de Nederlandse Opera. Voor deze productie van Monteverdi's l'Orfeo was hij tevens voorstellingsleider. 

Guido van Gend
Guido begon in 1999 bij Endemol als runner bij 't Zonnetje In Huis met John en Johnny Kraaijkamp. Daarna deed hij o.a. de productie voor tv-programma's als Ron Brandsteder’s De Kans Van Je Leven, Onderweg Naar Morgen, Staatsloterij Muziekland, Link!, Domino Day 2001, Star Academy en Postcodeloterij 1 Tegen 100.  

In 2002 maakte Guido een uitstap naar theater en ging hij aan de slag als assistent company manager bij Joop van den Ende Theaterproducties, voor de Nederlandse productie 3 Musketiers De Hitmusical. Hierna keerde Guido weer terug bij televisie en werkte bij diverse producenten aan programma's als De Erfenis, Bestemming Nederland, Reportage, Eneco Stralend Nederland, SBS Meldkamer, Keyzer & De Boer Advocaten, Samen, Sponsorloterij Superbal en De Slimste met Linda de Mol.  

In 2006 maakte Guido de overstap naar de AVRO. Hier deed hij de productie voor KunstQuest en Museumbende en was hij verantwoordelijk voor de productie van het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré. Hierna maakte hij het succesvolle jeugdprogramma Do-Re-Wie?, de zoektocht naar de nieuwe Von-Trapp-kinderen voor de musical The Sound of Music van V&V Entertainment.  

De laatste jaren maakte Guido het jeugdprogramma Zapp Kids Top 20 voor AVROTROS en inmiddels produceert hij het programma 'Het Geheim van de Meester', eveneens voor AVROTROS.
 

BESTUUR STICHTING AMATEUR MUSICAL NEDERLAND

mr. Guido T. Tjadens, voorzitter
Guido is notaris in Amsterdam en is in die hoedanigheid als partner verbonden aan Lubbers en Dijk notarissen. In zijn vrije tijd is Guido zeer regelmatig in het theater te vinden. Meestal als bezoeker, maar soms ook als lid van het ensemble van Amsterdam Musical.

Margot A.E. Oudshoorn, secretaris
Margot heeft als traffic manager bij het interne magazine van ABN AMRO gewerkt. Daarnaast was zij betrokken bij het jaarlijkse Nieuwjaarscabaret van de bank; een muzikale voorstelling voor en door medewerkers. Binnen het organiserende kernteam was zij jarenlang verantwoordelijk voor de portefeuille Productie. Het werken achter de schermen bij amateurtheater bleef trekken, vandaar dat Margot haar plek gevonden heeft binnen het bestuur van de Stichting Amateur Musical Awards.

Barry Beckers, penningmeester
Na werkzaamheden als financieel controller bij diverse bedrijven in de media- en entertainment sector, is Barry momenteel werkzaam als hoofd van een finance afdeling in de bankensector. Naast het regelmatig bezoeken van professioneel- en amateurtheater, heeft hij afgelopen jaren zelf ook meegedaan in diverse amateurmusicals, zoals Hair en Anything Goes.

Marianne A. Huibers
Na werkzaamheden voor onder andere het Rozentheater, Zwartboek (de film) en Theater M-Lab, is Marianne sinds 2013 freelance uitvoerend producent, casting director en projectmanager en heeft ze gewerkt voor onder meer de Tolhuistuin en Joop van den Ende Theaterproducties. Daarnaast coacht en begeleidt Marianne studenten van de opleiding Productie en Podiumkunsten op de Theaterschool in Amsterdam.

Thys van den Brule
Na zijn studie Communicatiewetenschappen aan de UVA, werkte Thys bij diverse televisieproducties, zoals Goede Tijden Slechte Tijden. Ook deed hij productie van vele theaterproducties zoals o.a. Hairspray, De Gelukkige Huisvrouw, Ramses, Annie en Liesbeth List 70 jaar, voor V&V Entertainment/Albert Verlinde Entertainment. Tevens was hij als producer betrokken voor Van Lambaart Entertainment bij producties als Disney in Concert, Baantjer in het Theater en On Golden Pond. Momenteel is Thys projectmedewerker Externe Betrekkingen bij de Gemeente Amsterdam.

Initiatiefnemers en bestuur